onsdag 25 juni 2008

E-handelsplattform Magento


Jag jobbar idag till största del med e-handel och har drivit webbshopp på nätet i snart 2år. Innan dess var jag bara en vanlig nörd/entreprenör.
Att hitta ”rätt” e-handelsplattform för mig går inte, men det går att titta på de olika alternativen som finns att börja bygga runt. Efter att ha jobbat med både bla. Oscommerce och färdiga system såsom E-butik.se så inser man snabbt att det finns många saker som dessa saknar som man behöver. Att låsa upp sig till tex E-butikslösning är för mig otänkbart.

Vi har jobbat runt Magento sen nyårsskiftet ungefär men det har mestadels stannat i det tysta men med en hel del snack med utvecklingsteamet bakom Magento. Bland annat har arbetet med magento inneburit att momshanteringen har fått skrivas om/ modifierats kraftigt (hade säkert gått att fulhacka men nej tack).


Vi tror på magento som plattform och vi gör en långsiktig satsning i både tid och kapital. Att ha kunskapen om systemet är för oss ett måste. Går något snett så ska vi veta exakt var just kodsnutten som genererar felet finns.


Magento är oerhört bra strukturerat kodmässigt men vissa delar skapar ibland mer förvirring än sense men magento-teamet är oerhört hjälpsamma och svarar gärna på mail med vad kan synas som dumma frågor.

Vi har inte spikat något datum för när våran första magento-shop skall vara online men inom 4månader hoppas vi vara i hamn med en skarp butik!

Inga kommentarer: